sjajan uspjeh

Varaždinsko bučino ulje na uglednom natjecaju osvojilo dvije zlatne medalje za kvalitetu

Varaždinsko bučino ulje osvojilo je čak dvije zlatne medalje na prestižnom svjetskom natjecanju Monde Selection u Bruxellesu.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.04.2020. 12:08

Zadnja izmjena: 29.04.2020. 14:00

Varaždinsko bučino ulje osvojilo je čak dvije zlatne medalje na prestižnom svjetskom natjecanju Monde Selection u Bruxellesu. Ulja Andreje Petrović iz Varaždina i Matije Patrčević iz Strmca Podravskog dobila su zlatne medalje za kvalitetu na 59. svjetskom natjecanju u kvaliteti prehrambenih proizvoda Monde Selection.

Time je kvaliteta Varaždinskog bučinog ulja potvrđena i na uglednom međunarodnom natjecanju, na koje je ove godine bilo prijavljeno više od 3.200 proizvoda iz više od 100 država.

- Na svjetsku izložbu u Bruxelles su uz potporu Županije prijavljena samo dva uzorka bučinih ulja najnagrađivanijih proizvođača, a oba su osvojila zlatnu medalju za kvalitetu. Čestitam Andreji Petrović i Matiji Patrčeviću! – istaknuo je župan Radimir Čačić.

Napomenuo je da Varaždinsko bučino ulje, jedino hrvatsko zaštićeno bučino ulje, ujedno i prvo ulje iz Hrvatske koje je ikad dobilo zlatnu medalju na prestižnom natjecanju u Bruxellesu, a poznato je koliko su cijenjena hrvatska maslinova ulja.

Varaždinsko bučino ulje je na natjecanju Monde Selection, kao i ostalih 3.200 prijavljenih proizvoda, bilo podvrgnuto rigoroznoj analizi, testiranju i kušanju. - Na Monde Selectionu naša bučina ulja ocjenjivala je komisija koju čine ugledni profesionalci, kuhari s Michelinovim zvjezdicama, članovi francuske Kulinarske akademije, sveučilišni profesori, kemijski inženjeri i nutricionisti. Komisija je iznijela niz pohvala na račun Varaždinskog bučinog ulja, od izgleda boce, vizualnog izgleda i mirisa ulja, pa do okusa i arome. Ponosni smo što je Komisija za našu originalnu bocu dala ocjenu „superiornog izgleda“, dok su za dizajn naljepnice naveli da je „elegantan i vizualno privlačan“. Pohvalili su i sam okus kao „ugodan i skladan“, a teksturu kao „zokruženu i profinjenu“. Fantastične ocjene! – s ponosom je rekao Čačić

 

Komentari