ODLIČAN USPJEH

Varaždinsko bučino ulje osvojilo tri zlatne medalje na prestižnom svjetskom natjecanju

Varaždinsko bučino ulje osvojilo je tri zlatne medalje na natjecanju u kvaliteti u Bruxellesu.
Objavljeno: 20.04.2021. 10:36

Zadnja izmjena: 20.04.2021. 11:35

Na 60. po redu svjetskom natjecanju u kvaliteti prehrambenih proizvoda Monde Selection u Bruxellesu, Varaždinsko bučino ulje je osvojilo 3 zlatne medalje za kvalitetu.

Zlatne medalje osvojila su tri varaždinska OPG-a: OPG Kolenko iz Nedeljanca, OPG Kurtek iz Šemovca i OPG Vidaček iz Seljanca, a danas su u atriju predstavnici županijske vlasti održali prijem za predstavnike OPG-ova. Za svoje proizvode dobili su niz pohvala od članova Ocjenjivačke komisije koju čine vrhunski stručnjaci - kuhari s Michelinovim zvjezdicama, članovi francuske kulinarske akademije “Académie culinaire de France”, članovi Euro-Toque zajednice kuhara i drugih prestižnih organizacija.

- U moru različitih proizvođača bučinog ulja ističe se samo Varaždinsko bučino ulje. Postoji Liga prvaka, a postoji i četvrta županijska. Ovo je Liga prvaka i u toj je ligi na svijetu samo Varaždinsko bučino ulje prvak. Čestitke svim predstavnicima! - izjavio je Radimir Čačić.

Uz župana Radimira Čačića, na konferenciji je sudjelovala i saborska zastupnica Natalija Martinčević, predsjednik Turističke zajednice Varaždinske županije Željko Bedeković i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Dragutin Vincek.

  • VIDEO Varaždinske županija - Čestitka župana Radimira Čačića:

 

Komentari