odlučeno

Varaždinskoj bolnici Vlada odobrila više od 3,2 milijuna eura za podmirenje dugova

Objavljeno: 04.07.2024. 17:56

Zadnja izmjena: 04.07.2024. 17:56

Foto: Arhiva

Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku o isplati namjenske pomoći za podmirivanje dijela dospjelih obveza bolničkih zdravstvenih ustanova kojima je osnivač Republika Hrvatska te onima kojima su osnivači županije, s ciljem pokrivanja dijela dugova prema dobavljačima i veledrogerijama, a dio sredstava dodijelit će se i Općoj bolnici Varaždin.

Naime, kako ističu iz OB Varaždin, radi se o sredstvima kojima će bolnice podmiriti dugove prema dobavljačima lijekova te potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala, a Vlada će im u tu svrhu isplatiti ukupno 80.935.744 eura, od kojih je 3.258.105,00 eura namijenjeno varaždinskoj bolnici. 

- Vlada je još jednom pokazala kako joj je cilj ulaganje u zdravstveni sustav, rješavanje gorućih problema te unaprijeđenje zdravstvenog sustava. Zbog uvjeta na tržištu, odnosno porasta cijena lijekova i medicinskog materijala, bolnice su i dalje u dugovima, a zahvaljujući ovoj financijskoj injekciji poslovanje će nam biti znatno olakšano. Ovakva nam financijska pomoć države itekako mnogo znači jer ne samo da će olakšati poslovanje bolnice, već će nam i omogućiti da svim našim pacijentima i dalje pružamo kvalitetnu zdravstvenu skrb – naglasio je ravnatelj OB Varaždin Damir Poljak.

Komentari