uključen i zdravko marić

Županijski HDZ: Regeneracija prostora tvornice Varteks postaje državna strategija

Povjerenstvo kojem predsjeda ministar Zdravko Marić Vladi će na usvajanje uputiti Odluku...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 23.02.2021. 13:22

Zadnja izmjena: 23.02.2021. 15:19

Foto: Arhiva / Na slici: prokurist Varteks d.d. Miljenko Vidaček i premijer Andrej Plenković

Danas su izvijestili iz županijskog HDZ-a kako će povjerenstvo kojem predsjeda ministar Zdravko Marić Vladi na usvajanje uputiti Odluku o proglašenju strateškog investicijskog projekta „Varteks kvart-urbana regeneracija“.

Predmet i cilj projekta, kako pišu, odnosi se na prometno i komunalno opremanje zone poslovnog kompleksa Varteks te zahvate uklanjanja postojećih neaktivnih građevina, u cilju stvaranja uvjeta za novu gradnju sukladno važećim dokumentima prostornoga uređenja. Cilj realizacije ovog projekta je održati razvoj poslovanja Varteksa i očuvanje postojećih radnih mjesta, kao i poboljšanje standarda građana Varaždina na način da se nekretninski potencijal postojeće lokacije kroz proces urbane preobrazbe privede novim javnim namjenama i gospodarskim tipovima korištenja.

Dvije faze projekta

  • Faza 1 projekta uključuje realizaciju sjevernog kružnog toka na Zagrebačkoj cesti s pristupnom prometnicom, uključivo svu pripadajuću komunalnu infrastrukturu. Po ishođenju građevinske dozvole za Fazu 1 moći će se ishoditi građevinska dozvola za sadržaj kazete E1 kompleksa Varteks
  • Faza 2 projekta uključuje realizaciju južnog kružnog toka i srednjeg 'T' raskrižja' na Zagrebačkoj cesti, te preostalog dijela prometnica s komunalnom infrastrukturom, što omogućuje realizaciju ostalih programa (kazete E2 - E14). Po ishođenju građevinske dozvole za Fazu 2 moći će se ishoditi građevinske dozvole za sve druge sadržaje kazeta E2 - E14 unutar kompleksa Varteks

Investicijski projekt je privatni, a vrijednost ukupnih troškova projekta „Varteks kvart-urbana regeneracija“ iz ove faze, procijenjena kroz materijalnu i nematerijalnu imovinu na iznos od 182.700.000 kuna, dok se realizacija cijelog projekta s izgradnjom svih sadržaja predviđenih u kazetama E2 do E14 procjenjuje na vrijednost od 1,2 milijarde kuna.

Komentari