promjena vizure grada

Varteks prodaje veći dio kompleksa - predviđa se trgovački centar i stambene zgrade

Novi vlasnik Varteksa oglasio je prodaju većeg dijela iznimno vrijednog kompleksa tvornice u Varaždinu, a prodaje i cjelokupnu nekretninu (zemljište i objekte) nekadašnje tvornice Levi's u Novom Marofu...
Objavljeno: 26.11.2019. 13:52

Zadnja izmjena: 26.11.2019. 15:30

Novi vlasnik Varteksa oglasio je prodaju većeg dijela iznimno vrijednog kompleksa tvornice u Varaždinu, a prodaje i cjelokupnu nekretninu (zemljište i objekte) nekadašnje tvornice Levi's u Novom Marofu.

Kako proizlazi iz dopisa kojega je primila Županijska gospodarska komora, razlog zbog kojega se Nenad Bakić odlučio na ovaj korak jest taj što se najveći dio građevina u Varaždinu duže vremena uopće ne koristi. Riječ je o građevinama u kojima se u prošlosti proizvodila tkanina. U tom dopisu koji je putem Gospodarske komore upućen potencijalnim kupcima i investitorima, sjeverni dio kompleksa ocijenjen je pogodnim za izgradnju trgovačkog centra i poslovnih zgrada, dok se zapadni dio kompleksa (onaj uz Zagrebačku ulicu) smatra pogodnim za stanogradnju.  Varteksova proizvodnja zadržala bi se na mjestu gdje se i nalazi (na južnome dijelu kompleksa), a prodale bi se i Varteksove uprave zgrade, inače izgrađene 1939. godine i visoke arhitektonske vrijednosti.

Nekadašnji Levi's u centru Novog Marofa

Nekretnina u Novom Marofu nalazi se na mjestu gdje će sljedećih godina prema najavama gradonačelnika niknuti sportski park s restoranom i otvorenim bazenom. Prostire se na 32,5 tisuće kvadrata, od kojih objekti zauzimaju trećinu prostora. Prednost prostora je i blizina autoceste (3,5 kilometara), odnosno dobra povezanost i s Varaždinom i sa Zagrebom (50 minuta vožnje). S druge strane, radi duljeg nekorištenja prostoru je potrebno generalno čišćenje, ispitivanje hidrantske mreže te provjera stropne konstrukcije na 10-15 posto dijela proizvodne hale. Također, potrebna je i građevinska dozvola s obzorim na starost i novotehničke propise. U najboljem su stanju distributivni centar i skladište, praktički odmah spremni za uporabu.

 

 

 

 

Komentari