Dan sv. Florijana

Foto - Kolona modernih vatrogasnih vozila prošla kroz Varaždin i okolicu

Građani su tako mogli vidjeti sva moderna vatrogasna vozila koja su posljednjih nekoliko godina nabavljena za dobrovoljna vatrogasna društva i Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Varaždina.
Objavljeno: 04.05.2021. 11:52

Zadnja izmjena: 04.05.2021. 11:55

Foto: Dino Možek

Današnji Dan vatrogastva i Dan sv. Florijana u Varaždinskoj je županiji mimohodom vatrogasnih vozila Gradske vatrogasne zajednice i Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina.

Uz upaljene svjetlosne i zvučne signale, kolona sastavljena od vatrogasnih osobnih vozila, pick-apova, kombi i navalnih vozila, cisterni, kamiona s ljestvama, tehničkih i specijalnih vozila kretala se gradom počevši od varaždinskog aerodroma.

Građani su tako mogli vidjeti sva moderna vatrogasna vozila koja su posljednjih nekoliko godina nabavljena za dobrovoljna vatrogasna društva i Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Varaždina. Prije samog mimohoda, pojedina vatrogasna društva upalila su svijeće ispred vatrogasnih domova u znak sjećanja na preminule branitelje i vatrogasce.

- Sve je ovo prvenstveno za sigurnost naših građana, a važno je napomenuti da su naši vatrogasci sada najbolje opremljeni u cijeloj državi. Od opreme su svakako važnije njihove osobne vještine, kompetencija, te sposobnost da riskiraju svoj život kako bi spasili druge. Sada smo spremni za buduće nepogode kao što su primjerice bili nedavni potresi, zato je svaka kuna uložena u vatrogasna društva najbolje uložen novac. - rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.    

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Ivica Labaš rekao je kako tom prilikom zahvaljuje Gradu Varaždinu i svim članovima vatrogasnih društava. - Nadam se kako će ljudi shvatiti da smo tu, da postojimo kako bismo im pomogli. Zbog novih vozila sada imamo mogućnost izlaska više postrojbi na jedan teren ukoliko će to biti potrebno. Prošle godine smo izlazili na 300 slučajeva, dakle otprilike jedan slučaj dnevno. Uvijek je bitno napmenuti kako se društva u potpunosti tim poslom bave dobrovoljno. Iako nas je trenutna situacija spriječila od okupljanja i proslave ovog događaja, nadamo se kako će u skoroj budućnosti biti prilike i za tako nešto. - izjavio je Labaš.

Komentari