obavijest za korisnike

Važne informacije iz Centra za socijalnu skrb Varaždin

Objavljeno: 27.03.2020. 10:55

Zadnja izmjena: 27.03.2020. 10:59

U skladu sa preporukama i uputama nadležnih institucija, u Centru za socijalnu skrb Varaždin trenutno radi minimalni broj zaposlenika koji su nužni za nesmetano odvijanje rada, a primarno kako bi se smanjili rizici za zdravstvenu sigurnost naših korisnika i djelatnika.

Evo njihovog priopćenja.

U borbi protiv virusa COVID-19, moramo svi zajedno poduzimati radnje nužne za očuvanje zdravlja. Samo zajedničkom suradnjom, te razumijevanjem ove situacije možemo doprinijeti boljem funkcioniranjem sustava u ovim trenucima.

Kako smatramo da je važno da naši korisnici/ građani imaju pravovaljane informacije obavještavamo Vas :
- Isplata svih naknada i pomoći iz CZSS Varaždin će ići redovito
- Do daljnjega, molimo Vas da ne pokrećete postupke za koje je nadležan Centar za socijalnu skrb, a koji nisu ŽURNI

ŽURNI I NEODGODIVI POSTUPCI su npr.: smještaj u kriznim i hitnim situacijama, nasilje u obitelji, podmirenje troškova pogreba korisnika zajamčene minimalne naknade, hitne jednokratne naknade i dr. Za gore navedene postupke stranke se primaju od 8:00-10:00 sati i 11:00-12:00 sati.

Molimo stranke koje imaju respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu veću od 37,5 C ili su u samoizolaciji da ne dolaze u prostorije Centra, nego da nas kontaktiraju putem telefona, odnosno e maila.
Za sve informacije dostupni su slijedeći telefonski brojevi 042/ 303-900, 042 / 629-320
Na web stranici Centra za socijalnu skrb Varaždin nalaze se obrasci za sve zahtjeve, shodno vašim potrebama, možete ih ispuniti, priložiti potrebnu dokumentaciju, te poslati mailom ( info.czss.hr ili [email protected] ) ili poštom ( Vladimira Nazora 22, Varaždin) .

Sve usluge koje pruža Podružnica obiteljski centar provode se isključivo putem elektronskih medija i/ili telekomunikacijskih sredstava. Dežurni djelatnici pružaju psihosocijalnu podršku u kriznim situacijama, te su dostupni na slijedećem telefonskom broju 042/629-437.

Molimo roditelje djece koja su smještena u udomiteljskim obiteljima ili ustanovama socijalne skrbi da u slijedećih 30 dana kontakte sa djecom ostvaruju putem elektroničkih medija i /ili telekomunikacijskih sredstava ( telefon, Skype, WhatsApp, Viber)
Također molimo roditelje, čija djeca imaju kontakte sa drugim roditeljem, da u ovim trenucima pokažu odgovornost, te da zajedničkim dogovorom pokušaju doći do rješenja koje je za njihovu djecu najprihvatljivije
Obitelji/ korisnike koji trebaju pojačanu kontrolu i praćenje djelatnici Centra će svakodnevno kontaktirati putem telekomunikacijskih sredstava kako bi se utvrdila potreba eventualnih žurnih postupanja

Slijeđenje preporuka stručnjaka može nam pomoći u prevladavanju ove krize. Molimo Vas da se prilikom donošenja odluka važnih za Vas i Vašu obitelj, posebice djecu i starije osobe, ponašate odgovorno.

Centar za socijalnu skrb Varaždin

Komentari