prijenos uživo

Evo tko sve dolazi na Svečani bal - pratite prijenos uživo na eVaraždinu!

Danas se u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održava Svečani bal Varaždinske županije, a ove godine biti će održan i pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije. 

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.01.2020. 09:43

Zadnja izmjena: 24.01.2020. 10:36

Danas se u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održava Svečani bal Varaždinske županije, a ove godine biti će održan i pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije. 

Upravo će Svečani bal biti prilika za okupljanje mnogih uglednih gostiju iz svijeta politike, gospodarstva, kulture, ali i diplomacije, te će zasigurno uz druge programe biti jedna od glavnih manifestacija u okviru predsjedavanja Vijećem Europske unije. Ove godine se još više učvršćuje partnerstvo s Hrvatskim balom gradišćanskih Hrvata, a ovo partnerstvo i zajedničko predstavljanje balova ujedno je i početak međuregionalne suradnje Varaždinske županije i Gradišća.

Pripremljen je bogati i atraktivan program: nastupiti će višestruko nagrađivani ansambl Varaždinski komorni orkestarJazz orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske, MozART bend, operna diva Jelena Štefanić koja će nastupati uz pratnju Filipa Hozjaka, člana sastava Četiri tenora.

U programu će također biti mlada pjevačica Lucija Spevec, a za modnu reviju pobrinut će se varaždinske modne kreatorice. Povijesna postrojba Husari bit će neizostavan dio balskog ozračja, a ove godine pridružit će im se i Varaždinska građanska garda - Purgari, Križevačka djevojačka straža, Karlovačka građanska garda, kadeti i kadetkinje Hrvatske vojske, te postrojbe iz Linza, Das Traditions-Dragonerregiment No. 7 „Herzog von Lothringen und Bar“, 1. Eskadron Linz.

Tko dolazi?

Kako doznajemo, ove godine između ostalih na bal dolaze svi veleposlanici, bivši predsjednik Mesić, Saša Lozar, Mirjana Bohanec Vidović (bivša diplomatikinja, ali najpoznatija kao Ana Šafranek iz kultnog filma Tko pjeva zlo ne misli), Davor Meštrović,  voditelj i urednik najdugovječnije emisije HRT-a ''Dobro jutro Hrvatska'', Mirko Fodor, Lidija Horvat Dunjko, Dinko Bogdanić – prvak baleta i Ronald Braus – operni pjevač.

 

Komentari