imenovanje

Vedran Bubalo novi je direktor Tehnološkog parka Varaždin

Objavljeno: 25.07.2022. 12:52

Zadnja izmjena: 25.07.2022. 12:52

Nakon provedenog javnog natječaja i postupka izbora najboljeg kandidata za člana Uprave - direktora TD Tehnološki park Varaždin, Skupština TD Tehnološki park Varaždin jednoglasno je donijela Odluku o imenovanju novog direktora društva Vedrana Bubala kojem četverogodišnji mandat počinje teći od 1. kolovoza 2022. godine.

Natječaj i postupak izbora su proveli ovlašteni predstavnici članova Skupštine TD Tehnološki park Varaždin gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, dekanica Fakulteta organizacije i informatike Nina Begičević Redžep i rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković. Novog direktora u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina primio je gradonačelnik Bosilj, a prijemu je nazočio i predsjednik NO Tehnološkog parka Ivan Novak.

Inače, Vedran Bubalo, rođen 1978. godine, diplomirani je inženjer te sveučilišni specijalist informatičkog menadžmenta. Dosadašnje dugogodišnje radno iskustvo gradio je na brojnim rukovodećim i konzultantskim pozicijama gdje je bio odgovoran za upravljanje projektima, strategijama razvoja proizvoda i usluga, a priprema i provođenje EU projekata su mu jedna od specijalnosti. Svoj interes pronalazi u tehničkim inovacijama, Cloud uslugama, GIS, WEB tehnologijama.

- Tehnološki park mora početi ispunjavati svoju svrhu u punom smislu. On mora biti samoodrživ, kvalitetnije surađivati s ostalim institucijama, razvijati projekte, biti odskočna daska i podrška startupima te privremeno rješenje, a ne zgrada koje iznajmljuje poslovne prostore. Također, želio bih da funkcionira kao zajednica u kojoj startupi potiču i motiviraju jedni druge. Dobri međuljudski odnosi su imperativ. Plan je daljnje širenje cijelog objekta i pred direktorom je veliki izazov - rekao je Bosilj.    

'Vodeći poduzetnički kampus'

Vedran Bubalo izrazio je zadovoljstvo što je Skupština prepoznala njegov program rada i viziju razvoja Tehnološkog parka.

- Analiza poslovnih rezultata i financijskih obveza te osiguranje dugoročne održivosti poslovanja Tehnološkog parka su prioriteti kojima ću se u startu posvetiti. Kroz suradnju sa znanstvenom zajednicom, institucijama i lokalnim medijima, želimo približiti strateške ciljeve TPV-a široj javnosti, u svrhu poticanja inovacija i poduzetništva u gradu Varaždinu i okolici.  Cilj je postaviti tvrtku kao vodeći poduzetnički kampus u Hrvatskoj. Tehnološki park ima veliku perspektivu i siguran sam da će u narednom razdoblju biti prepoznat kao pouzdan partner koji doprinosi razvoju inovativnog i konkurentnog poduzetništva - dodao je Bubalo.

Komentari