Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirana su 53 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Što se tiče izvora zaraze, u 31 slučaju radi se o bliskim, obiteljskim i radnim kontaktima prethodno zaraženih osoba, dok je za 22 osobe izvor zaraze nepoznat. Kod 3 osobe radi se o osobama starije životne dobi, 8 ih je školska populacije, a kod ostalih radi se o radno aktivnom stanovništvu. Četiri nove osobe su hospitalizirane.

Imamo i postupanje u jednoj novoj srednjoškolskoj ustanovi, koja je u cijelosti prešla na online nastavu. Što se tiče Opće bolnice Varaždin, uključujući i službe u Novom Marofu i Klenovniku, u mjeri samoizolacije nalazi se ukupno 47 djelatnika zbog kontakta sa pozitivnom osobom unutar i van bolničkog sustava, a osmero ih je pozitivno. Radi se o dva liječnika, jednom nezdravstvenom djelatniku i petero ostalih zdravstvenih djelatnika. Za sada nemamo prijenosa zaraze unutar bolničkog sustava.

U istom razdoblju evidentirano je 10 oporavaka pa je ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada 183, od kojih se na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi 14 osoba, a na liječenju kod kuće 169 osoba.

U mjeri samoizolacije trenutno se nalazi preko 1.000 osoba, s time da je epidemiološka obrada još u tijeku.

Komentari

16.10.2020. 11:13h Zadnja izmjena: 16.10.2020. 11:15