potpredsjednik odbora za obranu

Velikoj vojnoj vježbi u Slunju prisustvovao i saborski zastupnik Anđelko Stričak

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.10.2019. 19:02

Zadnja izmjena: 04.10.2019. 19:24

Na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” u Slunju u četvrtak je održana vojna Vježba “UDAR 19”. Vježba se ove godine po prvi put provela kao međunarodna vojna vježba, u kojoj su sudjelovali i pripadnici Oružanih snaga Republike Poljske s pet borbenih vozila tipa ROSOMAK.

Sama vježba provodi se na godišnjoj razini kao vježba ojačane bojne Hrvatske kopnene vojske, a vježbi su prisustvovali potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević,  načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država Robert Kohorst, vojni izaslanici partnerskih zemalja i ostali visoki uzvanici dok je ispred saborskog Odbora za obranu bio njen potpredsjednik saborski zastupnik Anđelko Stričak koji je naglasio da je vježba pokazala zavidnu spremnnosti i pripremljenost pripadnika Hrvatske vojske za najsloženije vojne zadaće.

“Ova vojna vježba pokazala je da su MORH i GS OSRH odlično vođeni, te da su naši vojnici opremljeni i obučeni za sve izazove koji se pred njih stave. Također govori nam i o ugledu naše vojske u EU ali i svijetu, jer s našim vojnicima ovaj su put vježbali Poljaci. Svima, na svemu viđenom čestitam” zaključio je Stričak.

Jedan od ciljeva međunarodne vojne vježbe “UDAR 19”, u kojoj je sudjelovalo više od 900 pripadnika, je i jačanje interoperabilnosti između Oružanih snaga Republike Hrvatske i Oružanih snaga Republike Poljske kroz zajedničku provedbu vježbe s bojevim gađanjem.

Komentari