objekt prilično očuvan

VIDEO | FOTO: Zavirite u svaki kutak dvorca Šaulovec o čijoj će kupnji raspravljati Skupština

Objavljeno: 27.03.2018. 15:58

Zadnja izmjena: 27.03.2018. 16:27

Foto: Arhiva

Kako smo danas ekskluzivno objavili, varaždinski župan Radimir Čačić na sljedećoj sjednici Skupštine iznjet će prijedlog da Županija kupi dvorac Šaulovec koji se trenutno prodaje kao stečajna imovina propale tvrtke „Varaždinka“.

>>Čačić želi kupiti dvorac Šaulovec - hoće li imati podršku HDZ-a?

Kao što je izjavio za eVaraždin, Čačić smatra da je riječ o neupitnom društvenom interesu, budući da je objekt, kao jedan od vrlo rijetkih ili čak jedini – ostao u prilično očuvanom stanju. Krajnja namjena  bila bi mu ekskluzivno ugostiteljstvo ili slična namjena, odnosno župan ističe da u svakom slučaju treba biti dostupan javnosti jer su svojvremeno građani i izdvajali za njegovu obnovu. Devedesetih godina u posjed dvorca došao je pokojni privatizacijski tajkun Ivan Hudoletnjak, preko tvrtke „Varaždinka“, koji ga je do 2016. godine koristio kao privatnu rezidenciju. Posjed u Šaulovcu nekad je pripadao obitelji Saloczy de Šaulovec, te je 1653.g. došao u vlasništvo plemićke obitelji Kiš. Historicistički izgled dobiva 1902. godine, a 1970. godine kompleks je zaštićen kao spomenik parkovne arhitekture.

Produkcija eVaraždina 2017. godine u dvorcu Šaulovec je snimila glazbeni video spot (Matija Boršćak – Nesrećo moja), kojega možete pogledati i zaviriti u cijeli niz prostorija koje smo „oživjeli“ za potrebe snimanja, a donosimo vam i veliku fotogaleriju...

Komentari