Aktualno

Video i Foto - Evo kakvo je trenutno stanje kod Dravskog mosta

Objavljeno: 04.08.2023. 18:03

Zadnja izmjena: 04.08.2023. 18:21

Hrvatske vode objavile su danas prognozu i stanje vodostaja, upozorivši da obilna akumulirana oborina koja je već pala i ona koja se još očekuje na području uzvodnih susjednih država Slovenije i Austrije uzrokuje daljnji značajan porast vodostaja rijeka Mure, Drave i Save. Te rijeke bi tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana mogle doseći iznimno visoke vodostaje i protoke.

Pogledajte kakvo je stanje na Dravi. 

Prema trenutno raspoloživim hidrološkim modelima i informacijama iz Austrije i Slovenije, na ulaznom profilu iz Slovenije u Hrvatsku očekivani protok rijeke Drave već noćas, s petka na subotu 4./5.8.2023. bit će iznad 2.000 m3/s. U svrhu transformacije vodnog vala i snižavanja vodostaja rijeke Drave na dravskim hidroelektranama bitiće izvršeno pretpražnjenje akumulacijskih jezera, navode iz Hrvatskih voda.

Podsjetimo, ranije danas održana je hitna sjednica Stožera Civilne zaštite Varaždinske županije, zbog nadolazećeg nevremena o kojem je upozorenje izdano od strane DHMZ-a. Sve službe zadužene za intervencije u takvim slučajevima su u stanju pripravnosti te se mole građani da uvažavaju njihove preporuke i upute koje se nalaze na ovoj poveznici, poručeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite.
 

Komentari