velika pozornost

Video - Najava filma o Ljubešćici skupila 54.000 pregleda, premijera u petak

Objavljeno: 23.04.2023. 08:10

Zadnja izmjena: 23.04.2023. 08:57

Najava filma pod nazivom 'Ljubešćica, općina koja je uspjela' do sada je skupila više od 54.000 pregleda. Premijera će biti održana ovaj petak, 28. travnja u 19.00 sati, na velikom video zidu u Sportskoj dvorani Ljubešćica.

Dokumentarni film o Ljubešćici nastao je u sklopu projekta 'Prve monografije Općine Ljubešćica 1993.-2023.', povodom 30. obljetnice osnutka općine, no u širem smislu problematizira i pitanje teritorijalne organizacije RH.

Riječ je o prvom dokumentarcu portala eVaraždin nakon TV hita „Đelac“ koji je putem MaxTV-a i sličnih platoformi pregledalo više od 85.000 kućanstava. Scenarist, producent i redatelj filma je Alen Matušin, snimatelj i montažer Luka Šalamun, a ulogu naratora preuzeo je najpoznatiji varaždinski glas: Martin Lukavečki.

Iskoraci u nuklarnu industriju

Široj javnosti manje je poznato kako Općina Ljubešćica prema broju poduzetnika u odnosu na broj stanovnika slijedi grad Varaždin. Sve je započelo u isto povijesno doba, a u vrhunac doživljava u najnovije vrijeme kada se u toj maloj općini na jugu županije javljaju iskoraci u nuklearnu industriju.

Nakon svečane akademije na kojoj će biti promovirana monografija i dokumentarni film, održat će se i veliki koncert Jolea.

Komentari