anja strelec

Video - Pogledajte trailer za film varaždinske redateljice o nepalskim radnicima

Objavljeno: 01.12.2022. 17:42

Zadnja izmjena: 01.12.2022. 17:45

Dokumentarni film varaždinske redateljice Anje Strelec o nepalskim radnicima migrantima koji rade na Bliskom istoku "Where Have All The Smiles Gone" izlazi početkom sljedeće godine.

Naime, dok je FIFA Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru u punom jeku, ljudi diljem svijeta okupljaju se kako bi gledali utakmice i uživali u "najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu". No, gotovo 7.000 radnika umrlo je u Kataru otkako su počele pripreme za FIFA Svjetsko nogometno prvenstvo zbog loših uvjeta rada, a od toga je 1.700 Nepalaca, prema nepalskom Odboru za zapošljavanje u inozemstvu.

Dokumentarni film varaždinske redateljice Anje Strelec izlazi početkom sljedeće godine - film "Where Have All The Smiles Gone" portretira nepalske radnike migrante koji u potrazi za boljim životom odlaze raditi u inozemstvo, većinom u zemlje Bliskog istoka, ali često budu žrtve svojih poslodavaca koji ih iskorištavaju te im uskraćuju ljudska prava.

Film je režirala hrvatska redateljica koja živi i radi u Belgiji Anja Strelec u suradnji s producentskom kućom iz Nepala Mountain River Films. Producenti su Deepa Dharel, Chandra K Jha i poznati islandski producent Erlingur Jack, a koproducent je Giuseppe Savino. Film će biti objavljen početkom 2023. godine.

Komentari