Obraćanje vjernicima

VIDEO Uskrsna poruka varaždinskog biskupa: "Gladni smo dobrih vijesti, a Uskrs je slavlje dobre vijesti"

Biskup Radoš o ovogodišnjem Uskrsu govorio je u kontekstu globalne epidemije, koja je u posljednjih godinu dana odnijela brojne živote...
Objavljeno: 04.04.2021. 08:30

Zadnja izmjena: 04.04.2021. 08:41

Kršćani diljem svijeta danas slave svoj najveći blagdan Uskrs, a povodom toga vjernicima u Varaždinskoj biskupiji obratio se i varaždinski biskup Bože Radoš.

Biskup Radoš o ovogodišnjem Uskrsu govorio je u kontekstu globalne epidemije, koja je u posljednjih godinu dana odnijela brojne živote.

„Valovi zaraze nižu se jedan za drugim: prvi nas je zatvorio, drugi je odnio mnogo života, a treći uzima preostale zalihe strpljenja. Svaki dan sustižu nas vijesti o broju zaraženih i preminulih. Nadamo se prekidu lanca zaraze. Sramežljivo se budi nada da se nazire kraj, ali čim se pojavi, proguta ju iluzija. I kao učenici u Emausu razočarani govorimo: a mi smo se nadali! Brojevi nisu samo brojevi. Svaki broj nosi ime našeg ukućana, prijatelja, susjeda, kolege s posla, sugrađanina; krije lica naše braće i sestara čiji odlazak ostavlja tugu i prazninu. Loše udarne vijesti jačaju napetost, produbljuju zabrinutost…a zbunjuju nas i neki od naših“, rekao je biskup Radoš, zaključuvši između ostaloga kako ljudi „gladni dobrih vijesti“.

"Gladni smo dobrih vijesti"

„Gladni smo 'dobrih vijesti' koje hrane istinom, sigurnošću, slobodom, pouzdanjem – ne obmanom, iluzijom, napetošću, zabrinutošću. Trebamo 'dobru vijest' koja nije 'kratkoga daha', nego 'diše iz dubine', unosi sklad i donosi mir. Željni smo čuti vijest koja navješta radost i nadu. Uskrs je slavlje 'dobre vijesti'. Iz dubine zemlje čuje se disanje koje pokreće zemlju. Probudio se Onaj koji u 'utrobi zemlje spava'. Budi ga toplina Božje ljubavi koja se 'poigrava s hladnim grobom' i pretvara ga u 'toplu kolijevku života'. On nosi 'dobru, radosnu vijest' – poruku života! Sin Božji ustao je iz hladne zemlje – uskrsnuo je od mrtvih!“

Cijeli Uskrsnu poruku varaždinskog biskupa pročitajte ovdje ili pogledajte u video prilogu varaždinske biskupije u nastavku:

 

Komentari