evo detalja

Video - Uz 'Libellum instrukcije' pripremite svog školarca: Primjeri ispita, zanimljive radionice...

Objavljeno: 19.05.2024. 08:25

Zadnja izmjena: 19.05.2024. 08:25

U Varaždinu je prije nešto više od mjesec dana otvoren Libellum, obrt za instrukcije i pomoć u učenju za djecu osnovnoškolskog uzrasta. Na adresi Zagrebačka 45A, u prostoru gdje je do nedavno bila ljekarna Garestin, sada možete dobiti uslugu instrukcija, pomoći u učenju, te kreativnih i edukativnih radionica za svojeg osnovnoškolca.

Instrukcije i pomoć u učenju moguće je dobiti iz svih predmeta za osnovnu školu i za sve razrede osnovne škole. I instrukcije i pomoć u učenju možete dobiti u više oblika. Najčešće se roditelji odlučuju za individualan pristup, dakle ''jedan na jedan''. Međutim, i jedno i drugo moguće je organizirati u parovima, ili čak manjim grupama, pri čemu je cijena po djetetu povoljnija, a takvo učenje također ima velikih prednosti.

U Libellumu s učenicima radi magistra primarnog obrazovanja Dajana Sakač Kristić, magistrirala na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, radila na radnim mjestima u razrednoj i predmetnoj nastavi, kao i u knjižnici i produženom boravku u nekoliko škola. Uvidjevši da sadašnji sustav obrazovanja guši dječju kreativnost, slobodno mišljenje i izražavanje te da djeca sve više trebaju pomoć izvan škole koju im roditelji od svojih obaveza ne stignu - i često u višim razredima jednostavno ne znaju pružiti, odlučila je pomoći im sama.

Simulacije ispitivanja, primjeri ispita...

Ispravljanje ocjena i usvajanje znanja nikad nije bilo lakše! Pripreme za ispite, ponavljanje gradiva, simulacija usmenog ispitivanja, primjeri ispita, logično zaključivanje kao pomoć kod ispita, sve to i puno, puno više, kao bi Vaš školarac uz puno manje stresa i puno više veselja usvajao gradivo!

U Libellumu danas djecu učimo kako da uče sami, kako da razmišljaju, povezuju i pronalaze sebi najučinkovitije načine za učenje. Budući da djeca najbolje uče kroz igru i primjere iz stvarnog života s kojima se oni mogu poistovjetiti, nastojimo u učenje uvesti što više zabave i igre, te često nerazumljivo napisane nastavne sadržaje iz udžbenika pretvoriti u svakodnevne situacije kroz koje dijete lakše uči.

Radionica već ove subote!

Libellum osim instrukcija i pomoći u učenju održava i razne kreativne i edukativne radionice, a za ljeto su u najavi i pripreme za polazak u prvi razred, dakle program za predškolce koji će se prvi puta susresti sa konceptom škole.

Trenutno se nudi radionica ''Kako učiti uz pomoć društvenih igara'' koja je namijenjena učenicima od trećeg do osmog razreda, a održat će se u subotu, 4. svibnja s početkom u 16:00h. Radionica traje 2 sata, dakle do 18:00h, a cijena je 20 eura. Na radionici će djeca razvijati komunikacijske i socijalne vještine, jačati koncentraciju i vokabular, a pritom će naučiti kako društvene igre koje im kod kuće sakupljaju prašinu, mogu iskoristiti za zabavno učenje i ponavljanje nastavnih sadržaja.

Za sve novosti, Libellum možete pratiti na društvenim mrežama Fb, Instagram i TikTok pod imenom ''Libellum instrukcije'', a više informacija možete dobiti i na web stranici.

Komentari