u ludbregu

VILA MILA Preuređena stara kuća postala atraktivna kuća za odmor

Piše: eVaraždin

Objavljeno: 06.08.2020. 08:50

Zadnja izmjena: 06.08.2020. 08:53

Izvor: Ludbreške novine

Kuća za odmor obitelji Dijanošić pod imenom Vila Mila već petu godinu zaredom ugošćuje brojne turiste koji odluče posjetiti Ludbreg i okolicu te uživati u starinsko uređenoj kući s modernom terasom i bazenom te slušati pjev ptica, a opet biti udaljeni minutu od centra grada.

Ova obitelj kuću je dobila u nasljedstvo te su je odlučili preurediti i iskoristiti za najam.

- Kuću smo dobili 2014. godine od Ludbrežanke Emilije Winter koja je bila dobra prijateljica moje bake, ali i cijele obitelji i koja ju je odlučila prepisati tati. Kuća je izgrađena negdje u pedesetim godinama i odmah nam se svidjela pa smo krenuli s uređivanjem malo po malo i na kraju smo došli do ove kuće za odmor koju sada iznajmljujemo – rekao je Ivan Dijanošić.

Od većih zahvata, Dijanošići su napravili novi bazen i terasu, preuredili donji prostor kuće koji je služio za odlaganje stvari, a sad sadrži dvije sobe i kupaonicu, a posljednji veći zahvat bilo je mijenjanje krovišta. Gotovo sav namještaj su zadržali pa tako kuća ima starinski stil i sada u njoj može odsjesti osmero ljudi.

Gosti iz cijele Europe

Kuća je velika stotinjak kvadrata, sadrži tri spavaće sobe, blagovanicu, dvije kupaonice i kuhinju, dok je vani bazen s terasom, roštilj, a novina je mini dječje igralište. Zanimljivo je da su gotovo svi gosti bili stranci pa su tako u Vili Mili odsjedali Australci, Amerikanci, Brazilci te gosti iz gotovo cijele Europe.

Kako se kuća nalazi na brijegu izvan grada, krasi je mir i tišina, a u blizini su i mnoge životinje, a posebno je puno ptica čiji je pjev jedini jutarnji zvuk. Upravo zbog toga, Vila Mila dio je projekta Turističke zajednice Varaždinske županije koji okuplja trideset kuća za odmor s pričom i u kojem se nalazi nekoliko kuća s ludbreškog područja, a jedna od njih je i Vila Mila.

 

 

Komentari