vlast uzvraća oporbi

Dramatično poskupljenje plina?! Drugi čovjek grada tvrdi da nam visi mač nad glavom, a ima i krivca za to

Tvrdnjom da Varaždincima visi mač nad glavom, drugi čovjek grada krivnju za nadolazeća poskupljenja prebacuje na oporbu, jer proziva Marija Lešinu s Nezavisne liste Ivana Čehoka, koji je član nadzornog odbora Termoplina, te usput najavljuje paket socijalnih mjera…
Objavljeno: 05.02.2022. 10:51

Zadnja izmjena: 05.02.2022. 11:21

Foto: Arhiva/Ilustracija

Gostujući u petak u eTV studiju, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković ustvrdio je kako Varaždincima neće biti problem 10 ili 15 kuna više na računu za otpad (Čistoću), nego 150 kuna više na računu za plin (Termoplin).

Drugi čovjek grada time krivnju za nadolazeća poskupljenja prebacuje na oporbu, jer proziva Marija Lešinu s Nezavisne liste Ivana Čehoka, koji je član nadzornog odbora Termoplina, te usput najavljuje paket socijalnih mjera…

- Termoplin se prošle godine obvezao da će biti zajamčeni opskrbljivač. To je mač nad glavom, a vi znate dobro zbog čega. Ako propadne bilo koji opsrkbljivač na području Hrvatske, preuzima ga Termoplin, te bi mogao otići u vrlo teške financijske probleme. Vi ste član nadzornog odbora i to ste trebali znati. U najgorem trenutku ste donijeli takvu odluku - rekao je Marković gostujući u eTV studiju.

Lešina je Markoviću uzvratio kako je već upućen dopis od strane Termoplina, da mu se skine takav status, te da se ono što Marković govori ne može dogoditi, jer Termoplin ima "preodgovornu upravu".

Marković: Visi nam "mač nad glavom"

'Niti lipe'

- Što se tiče plina, do 1.4. građani grada Varaždina mogu biti sigurni da računi neće rasti niti lipe. Nakon toga HERA, Hrvatska regulatorna agencija, definira formulu za izračun cijene, i tu ni Grad ni Termoplin ne mogu apsolutno ništa. Ta formula bazirat će se na nekoj tržišnoj cijeni u tom trenutku - rekao je Lešina.

'Do 1. travnja računi neće rasti ni lipe'

Rješenja?

Marković je na kraju najavio socijalni paket mjera, a Lešina mu je uzvratio kako se ne može sve rješavati takvim mjerama, nego rješenje, kao recimo u slučaju Čistoće, leži u upravljačkim znanjima, za koje drži da ih aktualna vlast nema.

'Izaći ćemo sa socijalnim paketom mjera'

Cijelu emisiju u kojoj je na trenutke užarenu raspravu smirivala voditeljica, možete pogledati ovdje:

 

Komentari