OD 1.11. DO 31.3.

Vozači oprez! Od danas morate imati upaljena dnevna svjetla na svom vozilu

Objavljeno: 01.11.2023. 09:20

Zadnja izmjena: 01.11.2023. 09:20

Kako navode iz Policijske uprave varaždinske, odredbom članka 102. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, datumski je određeno korištenje dnevnih ili kratkih svjetala danju na motornim vozilima od 1. studenog do 31. ožujka.

Također, vozači mopeda i motocikala dužni su tijekom cijele godine danju imati upaljena kratka svjetla na vozilu. U slučaju nepoštivanja navedenih zakonskih odredbi, vozač će se kazniti novčanom kaznom od 30,00 eura. Pored navedenog, sukladno članku 101. citiranog Zakona, vozači bicikala te osobnih prijevoznih sredstava od prvog sumraka do potpunog svanuća (noću) te danju u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu ili osobnom prijevoznom sredstvu moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani. U slučaju nepoštivanja navedenih zakonskih odredbi, vozač bicikla ili osobnog prijevoznog sredstva kaznit će se novčanom kaznom od 60,00 eura.

Policijska uprava varaždinska poziva na oprez i pridržavanje prometnih propisa i pripazite da vam svjetla uvijek budu upaljena radi bolje vidljivosti, a posebice od 1. studenog do 31. ožujka.

Komentari