vremenska prognoza

U Velikom tjednu temperature do 21 stupanj, za Uskrs ponovno zahlađenje

Objavljeno: 10.04.2022. 09:28

Zadnja izmjena: 10.04.2022. 09:28

Foto: Arhiva

Jutros nas je ponovno dočekalo sunce, a u prvoj polovici Velikog tjedna meteorolozi predviđaju ponovne proljetne temperature. Ipak, za uskršnji vikend slijedi zahlađenje.

Prema podacima s Državnog hidrometeorološkog zavoda, do kraja dana nas očekuju temperature do 11 stupnjeva Celzijevih, uz blagu naoblaku u popodnevnim satima. Sutrašnja vremenska prognoza bit će slična današnjoj - najviša dnevna temperatura do 13 stupnjeva, uz cjelodnevnu blagu naoblaku te slab do umjeren jugozapadni vjetar.

U utorak također većinu dana oblačno uz pokoju zraku sunca, a dnevna temperatura će se kretati od 4 do čak 18 stupnjeva Celzijevih. Većinu dana puhat će slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar, a noćna temperatura će pasti do 9 stupnjeva.

Što se tiče srijede, vremenska prognoza je slična onoj za utorak - temperature do najviše 18 stupnjeva Celzijevih, a većinu dana puhat će slab do umjeren južni vjetar. U četvrtak nas očekuju prave ljetne temperature - od 8 do čak 21 stupanj, no bit će pretežito oblačno uz tek pokoju zraku sunca. Cijeli dan će puhati slab do umjeren južni. 

Ovogodišnji uskršnji vikend nastavit će u istom tonu kao prva polovica tjedna. Dnevna temperatura na Veliki petak kretat će se od 11 do 21 stupanj, bit će umjereno oblačno kroz cijeli dan, a puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar.

Na Veliku subotu ponovni pad temperature - najviša dnevna dostići će 11 stupnjeva, a cijeli dan će biti oblačno. U prijepodnevnim satima puhat će slab do umjeren sjeverac, a u poslijepodnevnim umjeren do jak sjeverni vjetar.

Komentari