posjetio ih zamjenik vugrin

Vrijedna donacija Županije Socijalnoj samoposluzi “Kruh Sv. Antuna”

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.12.2020. 10:24

Zadnja izmjena: 18.12.2020. 10:25

Zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin posjetio je sjedište Socijalne samoposluge „Kruh Sv.Antuna“ u Varaždinu te je tom prigodom uručio predstavniku samoposluge Zdenku Viljevcu prehrambene i higijenske artikle u iznosu od pet tisuća kuna.

Zamjenik župana je naglasio kako Varaždinska županija sufinancira nabavu prehrambenih artikala i higijenskih potrepština Socijalnoj samoposluzi s 50 tisuća kuna godišnje u svrhu pružanja pomoći najpotrebitijima u društvu te je naglasio kako je ovo blagdansko doba prilika da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija.

- Upravo u ovo doba borbe s pandemijom kada su ljudi uglavnom doma i osjećaju se usamljenima je lijepo, korisno i potrebno pomagati. Želim ovom prilikom pohvaliti aktivnosti svih volontera ove socijalne samoposluge koji prikupljaju namirnice tijekom planiranih akcija – rekao je zamjenik župana Vugrin te svim volonterima, ali i korisnicima samoposluge zaželio mirne i ugodne božićno-novogodišnje blagdane.

Napominjemo kako je Socijalna samoposluga volonterski projekt Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) i Franjevačke mladeži (FRAMA) u Varaždinu, a koje su se okupile kako bi po uzoru na svetoga Franju pomagale najsiromašnijima u našoj biskupiji.
Ovaj je projekt organiziran tako da građani daruju trajne živežne namirnice (šećer, brašno, ulje, trajno mlijeko, tjestenina, koncentrat rajčice, palenta, griz i sl.), higijenske potrepštine (šampon, sapun, paste za zube, sredstva za čišćenje i pranje suđa/rublja) i druge potrebne artikle (dječja hrana, dječje pelene, konzerve) koji se u obliku paketa uručuju socijalno najugroženijim pojedincima i obiteljima.

Donacije se primaju svaki utorak i četvrtak od 16 do 18 sati u vrijeme podjele paketa u sjedištu Socijalne samoposluge (Ulica Josipa Kozarca 26, Varaždin). Izvan tog vremena donacije se primaju uz prethodnu najavu na broj mobitela 099-2139616.

Komentari