konferencija za medije

Vugrin: Nema potrebe da odstupamo od mjera koje se definiraju na nacionalnoj razini

Varaždinska županija u ovom je trenutku 20-ak posto lošija od hrvatskog prosjeka, odnosno sedam županija trenutno ima lošiju epidemiološku sliku od naše...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.03.2021. 13:25

Zadnja izmjena: 18.03.2021. 13:47

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježeno je 46 novih slučajeva zaraze korona virusa, izvijestio je danas načelnik stožera Civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Kako je dodao, Varaždinska županija u ovom je trenutku 20-ak posto lošija od hrvatskog prosjeka, odnosno sedam županija trenutno ima lošiju epidemiološku sliku od naše. Posljednjih sedam dana nemamo preminulih osoba pozitivnih na COVID-19.

- Epidemiološka situacija u Varaždinskoj županiji je svakako bolja nego krajem prošle godine, no nikako ne smijemo zanemariti činjenicu da nam se sedmodnevna incidencija u proteklih tri tjedna učetverostručila. Građani se moraju osvijestiti da nikakav set mjera ne može nadomjestiti osobnu odgovornost - rekao je Vugrin.

Kako je napomenuo, sljedeći tjedan škole koje imaju mogućnosti i dalje će nastavu provoditi uživo. - Na današnji dan nema potreba da odstupamo od mjera koje se definiraju na nacionalnoj razini. Ukoliko će u sljedećih tjedan dana doći do naglih skokova, jasno je da ćemo reagirati - rekao je između ostalog Vugrin.

''Dobivamo manje cjepiva''

- Iako se redovito govori o povećanju broja isporučenih doza, Varaždinska, ali i sve druge županije kontinuirano dobivaju manje cjepiva nego je za ožujak bilo predviđeno. Za sljedeći tjedan imamo jedino potvrđen dolazak 720 doza cjepiva Pfizera. Napominjem da su u istoj situaciji sve županije te da nijedna, bez obzira na organizaciju cijepljenja putem liječnika ili u dvoranama neće uspjeti prije procijepiti svoje građane s obzirom da cjepivo dolazi proporcionalno broju stanovnika – zaključio je Vugrin.