priopćenje iz županijskog stožera

Vugrin: ''Pojedine općine i gradovi objavili da vrijedi kretanje bez propusnica što je preuranjeno i neoprezno''

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji ponovno nije zabilježen nijedan novi slučaj oboljenja koronavirusom. Ukupan broj oboljelih i dalje je 32, a ozdravilo je ukupno 7 osoba.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.04.2020. 12:55

Zadnja izmjena: 10.04.2020. 13:01

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji ponovno nije zabilježen nijedan novi slučaj oboljenja koronavirusom. Ukupan broj oboljelih i dalje je 32, a ozdravilo je ukupno 7 osoba.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin i dalje se nalaze 24 osobe, dok se jedna osoba još uvijek nalazi na liječenju u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu.

Tijekom jučerašnjeg dana testirane su 33 osobe, a ukupni broj testiranih je 630. U mjeri samoizolacije nalaze se 1772 osobe, od čega je 360 novih osoba kojima je jučer tek započela 14-dnevna mjera.  

U posljednja 24 sata PU varaždinska je zabilježila jedan slučaj kršenja mjere samoizolacije i  54 slučaja kretanja bez valjane propusnice.- Vezano za jučer najavljenu mogućnost kretanja područjem više općina i gradova bez e-propusnice, želimo potvrditi da je županijski stožer tijekom jučerašnjeg dana zaprimio tri sporazuma koji su isti dan prema važećoj proceduri proslijeđeni nacionalnom stožeru te je zatražena potvrda datuma valjanosti primjene. U prepisku su uredno bili uključeni i svi lokalni stožeri civilne zaštite s područja Varaždinske županije. Obzirom da još uvijek nije zaprimljena suglasnost nacionalnog stožera na proslijeđene sporazume isti se još uvijek ne mogu primjenjivati, stoga su izjave i objave na službenim stranicama i društvenim mrežama pojedinih jedinica lokalne samouprave u kojima se kao početak primjene navodi današnji dan kao definitivan, preuranjene, neoprezne pa čak i opasne jer dovode u zabludu svoje građane – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Komentari