nemamo novooboljelih

Vugrin: ''Povratne informacije s terena vezane za jučerašnji nadzor pokazuju izrazitu odgovornost građana''

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nemamo ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom pa su tako i danas ukupne brojke ostale nepromijenjene.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.05.2020. 11:20

Zadnja izmjena: 02.05.2020. 11:21

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nemamo ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom pa su tako i danas ukupne brojke ostale nepromijenjene.

Oboljelo je ukupno 46 osoba, a ozdravilo njih 30. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin i dalje se nalazi 13 osoba, a u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu trenutno se liječe tri osobe s našeg područja.  Statistički se Varaždinskoj županiji pribrajaju još 4 osobe koje ovdje imaju samo prijavljeno mjesto prebivališta.

U protekla 24 sata testirana je 31 osoba, a time ukupno do sada 1409 osoba.

U Varaždinskoj županiji se u preventivnoj mjeri samoizolacije trenutno nalazi čak preko 1900 osoba, a od strane PU varaždinske u protekla 24 sata zabilježeno je 1 kršenje te mjere. - Povratne informacije s terena vezane za jučerašnji nadzor okupljanja na popularnim izletištima potvrđuju izrazitu odgovornost i discipliniranost građanki i građana Varaždinske županije na čemu im želim posebno zahvaliti. Upravo na taj način se osigurava i dalje učinkovito sprječavanje širenje virusa te vjerujem da možemo zadržati ovaj trend od gotovo tjedan dana bez novooboljelih - rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

 

Komentari