Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Kako danas objavljujemo rezultate testiranja briseva uzetih u nedjelju koji ne obuhvaćaju COVID-ambulantu, broj novih slučajeva je jučer i danas nešto niži nego prethodnih dana.

Na bolničkom liječenju imamo 53 osobe. - Ako to stavimo u kontekst da Opća bolnica Varaždin ima ukupno 411 kreveta od kojih je inicijalno 14 namijenjeno za infektologiju, onda je jasno da se svakim danom dodatno uskraćuju potrebni resursi za druge pacijente koji i dalje imaju svoje potrebe. Krajnje je vrijeme da toga svi postanemo svjesni. – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Zabilježena su i nova postupanja unutar bolničkog sustava, zbog čega sada u Općoj bolnici Varaždin imamo 50 pozitivnih djelatnika i dodatnih 59 djelatnika u mjeri samoizolacije.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 521, s obzirom da imamo i 52 otpusta s kućnog liječenja. Hospitalizirano je novih 7 osoba.

 

 

Ključne riječi: koronavirus, vugrin,

Komentari

27.10.2020. 12:13h Zadnja izmjena: 27.10.2020. 12:14