doček za strane studente

FOTO: WELCOME WEEK NA FOI-u: Varaždin prepun studenata sa stranih sveučilišta

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.03.2019. 10:51

Zadnja izmjena: 05.03.2019. 10:58

Foto: Luka Šalamun

Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja od 5. do 9. ožujka organizira Welcome week for international students za studente s europskih partnerskih sveučilišta koji će na FOI-ju studirati u ljetnom semestru ak. godine 2018./19. 

Na Fakultetu organizacije i informatike će u ljetnom semestru ak. godine 2018./19. studirati 21 student s nekoliko partnerskih sveučilišta - s tri francuske institucije : ESIEA (13 studenata), EPITECH (5 studenata), UPEC (1 studentica) te 2 studentice iz Belgije (Odisee College).Kako bi se studenti osjećali dobrodošlo te kako bi se upoznali s Fakultetom, gradom, nastavnicima i studentima, Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja za njih organizira tzv. Welcome week.

Danas su studente uz Upravu Fakulteta, pozdravili i predstavnici Francuske ambasade u Zagrebu, gdin. Guillaume Colin, savjetnik za suradnju i kulturnu djelatnost i gđa. Jasna Bas, ataše za znanstvenu i sveučilišnu suradnju. Osim formalnog dočeka, za studente je organiziramo niz aktivnosti poput tradicionalnog hrvatskog ručka, turističkog razgledavanja Varaždina, druženja sa studentima FOI-ja uz tipične hrvatske slastice, bowling te izlet u Trakošćan.

Komentari