podaci fonda

Za energetsku obnovu kuća zaprimljeno 7386 prijava, Varaždinci pri vrhu po broju prijava

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.09.2020. 09:26

Zadnja izmjena: 02.09.2020. 09:30

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je zaprimio 7386 prijava za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća. Prva prijava zaprimljena je iz Vojnića, dok je najviše prijava došlo iz Zagreba, Petrinje, Varaždina i Vukovara. 

Kako piše na službenim stranicama Fonda, javni poziv privremeno je zatvoren u 10:45:15 sati. Iz dosad zaprimljenih podataka, po kući je u prosjeku zatraženo oko 70-ak tisuća kuna, što znači da je u većini slučajeva planirana primjena više mjera energetske obnove. Građani koji planiraju provoditi ove projekte sredstva najčešće žele uložiti u postavljanje toplinske izolacije i zamjenu stolarije. 

S obzirom da se očekivao veliki interes, planirani budžet od 171 milijun kuna povećan je za dodatnih 40 milijuna kuna, kako bi što veći broj građana već ove godine dobio sredstva za energetsku obnovu svojih domova. Fond planira objaviti novi javni poziv u 2021., tako da će se svi zainteresirani građani imati prilike prijaviti i u sljedećoj godini.

- Započeta je obrada svih prijava prema redoslijedu zaprimanja te će sredstva u okviru raspoloživog budžeta biti odobrena svima koji su dostavili odgovarajuću dokumentaciju - poručuju iz Fonda. 

Komentari