POTPISAN UGOVOR

Za projekt 'Užina za sve' izdvojeno milijun kuna iz EU-a i državnog proračuna

Županu Anđelku Stričaku danas je na svečanosti u Zagrebu ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava uručio ministar Josip Aladrović...
Objavljeno: 31.08.2021. 14:15

Zadnja izmjena: 31.08.2021. 14:48

"Užina za sve IV" naziv je projekta Varaždinske županije kojim će se s gotovo milijun kuna bespovratnog novca iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije iz proračuna RH u novoj školskoj godini financirati prehrana za 994 učenika u riziku od siromaštva.

Županu Anđelku Stričaku danas je na svečanosti u Zagrebu ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava uručio ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović. Projekt "Užina za sve IV" financira se s maksimalnih 999 tisuća kuna po pozivu pod nazivom "Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2021. – 2022.)". U sklopu tog poziva, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike je danas za ukupno 28 projekata dodijelilo 22,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava. 

Za projekt će ukupno biti osigurano 3,3 milijuna kuna. - Uz ta bespovratna sredstva, Varaždinska županija će iz svojeg proračuna osigurati dodatnih 2,3 milijuna kuna za besplatnu prehranu za sve učenike koji ostvaruju pravo na dječji doplatak. To je još jedan doprinos za stvaranje sustava jednakih šansi za učenike u 33 osnovne  škole, čiji je Županija osnivač – rekao je župan Stričak.

Komentari