ministarstvo

Za računalnu opremu službenika lokalnih ureda na Sjeveru osigurano 1,9 milijuna kuna

Objavljeno: 13.12.2022. 12:56

Zadnja izmjena: 13.12.2022. 12:56

Danas je u Varaždinu održan stručni seminar u sklopu projekta "Informacijski sustav prostornog uređenja ISPU i njegovi moduli" kojeg provodi Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Tom je prigodom državna tajnica Ministarstva, Sanja Bošnjak za 69 korisnika iz četiri sjeverne županije (Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske i Koprivničko-križevačke županije) uručila Sporazume o dodjeli računale opreme za potrebe rada u Informacijskom sustavu prostornog uređenja. Ukupno će na području cijele Republike Hrvatske biti dodijeljeno 577 sporazuma vrijednih 10,4 milijuna kuna.

- Uz ostale važne teme kojima se Ministarstvo bavi, digitalizacija sustava prostornog uređenja i graditeljstva jedan je od važnih segmenata našeg rada. Kroz projekt razvoja Informacijskog sustava prostornog uređenja (tzv. ISPU), cilj nam je administrativno rasteretiti građane te postići veću učinkovitost i ekonomičnost u radu javne uprave - rekla je Bošnjak.

Načelnik Sektora za razvoj informacijskog sustava prostornog uređenja i državne imovine Alen Grabar dodao je kako je cilj projekta administrativno rasteretiti građane te postići veću učinkovitost i ekonomičnost u radu javne uprave. Podsjetio je kako je njegov razvoj krenuo 2013. godine, a građani danas preko ISPU-a mogu predati zahtjeve za ishođenje lokacijske, građevinske i uporabne dozvole. Isto tako, imaju mogućnost jednostavno pratiti promjene u prostornim planovima, izdanim dozvolama i vrijednostima nekretnina te pristupiti bazi podataka o energetskim certifikatima.

Komentari