uvođenje eura

Za sedam mjeseci na bankomatima samo euri: Evo koliko ćete najmanje moći podići

Objavljeno: 02.06.2022. 09:04

Zadnja izmjena: 02.06.2022. 09:08

Europska komisija i Europska središnja banka objavile su pozitivno Konvergencijsko izvješće o napretku Hrvatske u ispunjavanju kriterija za uvođenje eura i plaćanje eurima je stvarnost koju ćemo morati prihvatiti brže nego što smo svjesni.

Za sedam mjeseci na bankomatima se više neće podizati kune, a već 5. rujna na svim prodajnim mjestima u Hrvatskoj pojavit će se cijene u eurima. Kako piše rtl.hr, odlična vijest za građane koji žale za vremenima kada se na bankomatima moglo podići i 50 kuna je da će najmanji apoen u bankomatima biti 10 eura. 

- Regulator će voditi računa o tome da građani budu opskrbljeni dovoljnom količinom gotovine, te će bankomati biti opskrbljeni apoenskom strukturom koja je prikladna za stanovništvo. Konkretno, od 1. siječnja 2023. godine klijentima će biti raspoložive novčanice od 10 i 20 eura, a postupno će se uvoditi u ponudu novčanice od 50 i 100 eura, ovisno o procjeni svake pojedine banke na temelju analize potrošnje i učestalosti korištenja bankomata na pojedinim lokacijama - objasnili su iz HUB-a, a prenosi rtl.hr.

Komentari