U Varaždinskoj županiji pojavio se iznadprosječan rast broja ljudi koji su zaraženi koronavirusom i takvu veliku brojku nismo nikada imali - rekao je uvodno Robert Vugrin, načelnik županijskog stožera civilne zaštite na konferenciji za medije.

Zbog naglog povećanja broja oboljelih upućen je i novi prijedlog mjera prema nacionalnom stožeru, a koje je stožer prihvatio i one na snagu stupaju od sutra. Kako je istaknuo Vugrin, u posljednih 14 dana imamo jednaki broj zaraženih koliko smo u Varaždinskoj županiji imali od 1. ožujka do 1. listopada. - Što se tiče Opće bolnice Varaždin mogu potvrditi da imamo 47 djelatnika u mjeri samoizolacije, a imamo i osmero pozitivnih. Radi se o dva liječnika, jednom nezdravstvenom djelatniku i petero ostalih zdravstvenih djelatnika. Zasad nemamo prijenosa zaraze unutar bolničkog sustava, ali to je tri posto ukupno zaposlenih u OB Varaždin – rekao je Vugrin i dodao kako se bilježi porast pacijenata sa teškom kliničkom slikom.

Moguće ukidanje nekih usluga u bolnici

Kako je naglasio, predlaže se parcijalno ukidanje hladnog pogona bolnice. - Koliko mi možemo pacijenata zbrinuti? Možemo ih zbrinuti koliko treba, ali to će biti na uštrb ostalih odjela i usluga koji će se trebati ukidati. Zbog toga smo se smatrali odgovornima da predložimo novi set mjera koje će se početi primjenjivati odmah od sutra–  završio je Vugrin. 

 

Komentari

16.10.2020. 14:31h Zadnja izmjena: 16.10.2020. 14:31