ODRŽANA SJEDNICA

Zaklada za prevenciju kriminaliteta 'Sveti Mihael' u rujnu dobiva novog upravitelja

Objavljeno: 22.07.2021. 13:11

Zadnja izmjena: 22.07.2021. 13:11

Zaklada za prevenciju kriminaliteta "Sveti Mihael", koju je na inicijativu PU varaždinske osnovala Varaždinska županija, održala je danas 30. sjednicu Upravnog odbora.

Na sjednici se raspravljalo o prijedlogu novog upravitelja sa županom Anđelkom Stričakom koji je dao punu podršku daljnjem radu Zaklade te su dogovorene buduće marketinške i donacijske aktivnosti. Naime, dosadašnjem upravitelju Zaklade Tomislavu Paljaku mandat ističe u rujnu pa je on iskoristio priliku te sje izjavio kako mu je bila čast obnašati ovu odgovornu funkciju te da stoji na raspolaganju za podršku svim daljnjim aktivnostima Zaklade.

Predsjednica Upravnog odbora Dubravka Biberdžić objasnila je kako se novi upravitelj bira na prijedlog troje članova Upravnog odbora. - Ako situacija s pandemijom ove jeseni bude povoljna, raspisat ćemo natječaj i dodijeliti sredstva za financiranje projekata i programa prevencije i to za pravne i fizičke osobe iz različitih područja kriminaliteta: opći kriminalitet, nasilje nad djecom u školama, cyber nasilje, alkohol i opijati, obiteljsko nasilje, trgovina ljudima, korupcija te prometni prekršaji i nesreće – rekla je Biberdžić.

Intenzivnija suradnja

Raspravljalo se i o modelima financijskog osnaživanja Zaklade kroz intenziviranje donacijskih aktivnosti, a sve kako bi se povećala sredstva raspoloživa za podršku projektima prevencije, te je predložena intenzivnija suradnja s gradovima i općinama, za što ne postoje zakonske prepreke.

Komentari