prijam na pantovčaku

Zapovjednik varaždinskih vatrogasaca Ivica Labaš odlikovan za osobite zasluge

"Počelo je na sjeveru da bismo danas imali jednu mrežu vatrogasnih profesionalaca i dragovoljaca koja je prisutna u cijeloj Hrvatskoj i koja je jednako kvalitetna svugdje", rekao je Milanović...
Objavljeno: 02.05.2023. 19:54

Zadnja izmjena: 02.05.2023. 19:58

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina Ivica Labaš od strane predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića odlikovan je za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku u iznimnim okolnostima u miru.

Labaš je odlikovan na prijedlog Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, a na temelju poticaja glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića. Odlikovanje je Labašu uručeno na svečanom prijamu za predstavnike Hrvatske vatrogasne zajednice povodom Dana vatrogastva koji se obilježava na blagdan Svetog Florijana.

- Počelo je na sjeveru da bismo danas imali jednu mrežu vatrogasnih profesionalaca i dragovoljaca koja je prisutna u cijeloj Hrvatskoj i koja je jednako kvalitetna svugdje. Kada bi u Hrvatskoj sve funkcioniralo kao što funkcionira vatrogasna služba, i još neke službe i profesije, trenutak Hrvatske kao jake, uređene države kakvu želimo bio bi nam bliže. Za sada nije tako i posla još ima. Ali, kada bude tako, velika zasluga bit će kraj vašeg imena, vaše službe i kraj imena onih koji su danas odlikovani - rekao je predsjednik Milanović.

Prvi put u Uredu predsjednika

Tucaković je predsjedniku zahvalio što se priznanja po prvi put dodijeljuju organizirano u Uredu predsjednika.

- Hvala vam na tome, jer prepoznali ste da je i hrvatsko vatrogastvo jedan od stupova domovinske sigurnost. Uz Hrvatsku vojsku, uz hrvatsku policiju, hrvatsko vatrogastvo će uvijek biti spremno reagirati na sve ono što je potrebno. Hvala u ime ovih ljudi ovdje, jer vatrogastvo u Republici Hrvatskoj je velika veličanstvena obitelj i brand u srcu Europe. 160 godina je prošlo od osnivanja prve vatrogasne postrojbe, prolazile su godine i sve je prolazilo, a vatrogasci u ostajali - rekao je Tucaković.

Komentari