vrijedan projekt

Završen EU projekt „LEPEZA VŽ“ - otvoreno 12 novih obrta

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.11.2020. 12:42

Zadnja izmjena: 20.11.2020. 12:47

Varaždinska županija sa svojim je partnerima uspješno provela projekt „LokalnE inicijative za PoticanjE ZapošljavanjA u Varaždinskoj županiji - LEPEZA VŽ“, vrijedan gotovo dva milijuna kuna i u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Dio projektnih aktivnosti bio je usmjeren prema nezaposlenim osobama, a dio prema članovima Lokalnog partnerstva za zapošljavanje. Za nezaposlene su održane karijerne grupe te psihosocijalno osnaživanje, čiji cilj je bio naučiti kako najbolje napisati životopis i motivacijsko pismo, kako razgovarati sa potencijalnim poslodavcem, gdje tražiti posao, kao i ostale vještine koje prethode uspješnom pronalasku posla.

Zahvaljujući projektu osigurana je pomoć nezaposlenim osobama da se samozaposle, odnosno otvore svoj obrt. Ukupno je otvoreno 12 novih obrta koji su ostvarili novčanu potporu kroz Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava, za što je bilo osigurano 405.000,00 kuna, koja su u potpunosti iskorištena. Također je osobama pruženo i poslovno mentoriranje kroz vanjskog pružatelja usluge pa su obrti usvojili i dodatna znanja, a sve prema svojim potrebama, iz područja financija, marketinga, prodaje, poslovnog planiranja, prodajnih i pregovaračkih vještina, poreznog sustava za poduzetnike, suočavanja s izazovima na tržištu radnog i trgovačkog prava.

S ciljem otvaranja vlastitog obrta i širenja svojih kompetencija, za ciljane skupine odrađene su i druge edukacije; Poduzetništvo i poduzetničko okruženje, Marketing i Financijsko planiranje. Radi stjecanja dodatnih vrijednosti, članovi LPZ-a su bili na studijskom putovanju u Finskoj, odradili su team buildinge, te adaptirali ured za nesmetan rad LPZ-a i nadaju se daljnjem uspješnom prijavljivanju projekata financiranih iz europskih fondova.

Partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Varaždin, Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije, Razvojna agencija Sjever-DAN i udruga „Njezina druga šansa“.

 

Komentari