VRIJEDAN PROJEKT

Završen projekt 'Ja mogu' kojim je 97 učenika s teškoćama dobilo pomoćnike

Objavljeno: 29.07.2021. 13:14

Zadnja izmjena: 29.07.2021. 13:14

Projekt osiguravanja pomoćnika u nastavi u školama kojima je Varaždinska županija osnivač, okončan je današnjom završnom konferencijom na kojoj je istaknuto kako je tijekom provedbe ukupno 97 učenika s teškoćama, iz 29 osnovnih i srednjih škola, imalo pomoćnika.

Varaždinska županija još od 2014. godine aktivno sudjeluje i provodi projekte pomoći učenicima s posebnim potrebama putem uključivanja pomoćnika u nastavi u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač, a koji su financirani iz Europskog socijalnog fonda i sredstvima Varaždinske županije. Četverogodišnji projekt ''JA MOGU'' u vrijednosti od 11 milijuna kuna je odobren u sklopu Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.", a pročelnik UO za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek najavio je nastavak osiguravanja ovakve vrste pomoći kroz novi projekt naziva "Mi možemo"

Zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec napomenula je kako je u proteklih sedam godina za projekte pomoćnika u nastavi na godišnjoj razini uloženo oko 2.5 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda i županijskog proračuna. – Činjenica je da je ta pomoć učenicima s teškoćama bila izuzetno važna i vrijedna, obzirom da nemaju mogućnost jednakog sudjelovanja u odgojno-obrazovnom procesu što dovodi do problema u socijalizaciji, nemogućnosti ostvarivanja kontakta u učionici i usvajanja obrazovnih sadržaja. Drago mi je da smo dokazali da možemo uspješno provoditi projekte kojima je cilj unaprijediti sustav obrazovanja i jačati obrazovni standard u školama, na zadovoljstvo učenika, roditelja i cijele zajednice – rekla je Zagorec.

Komentari