energetska obnova

FOTO: Završena je energetska obnova 2. gimnazije, Paljak: "Obnovili smo već 28 škola"

Škola je potpuno obnovljena, promijenjeno je krovište i stolarija, izrađena je termofasada, u učionice su ugrađeni ventil konvektori te uspostavljena nova dizalica topline koja omogućuje i hlađenje i grijanje.
Objavljeno: 01.07.2020. 13:26

Zadnja izmjena: 01.07.2020. 14:00

Nakon 3 godine dovršen je projekt Energetska obnova zgrade Druge gimnazije Varaždin, a u koji je uloženo gotovo 10 milijuna kuna.

Škola je potpuno obnovljena, promijenjeno je krovište i stolarija, izrađena je termofasada, u učionice su ugrađeni ventil konvektori te uspostavljena nova dizalica topline koja omogućuje i hlađenje i grijanje. Smanjenje toplinske enegerije bit će 51 posto, a ugljikovog dioksida 87 posto. Ravntaljica Grđan očekuje velike interese pri upisima, unatoč štrajku i koronavirusu - Očekujemo iznimno veliki interes, ne samo zbog energetske obnove i saniranja sanitarnog čvora, već i zbog samih rezulatat koje škola ima. - kazala je ravnateljica. Ovo je 2. najveći projekt energetskih obnova škola, odmah nakon Srednje škole Ivanec, a na završnoj konferenciji ove obnove prisustvovali su i savjetnica župana Natalija Martinčević te njegov zamjenik Tomislav Paljak koji je također dao izjavu - Varaždinska županija je najuspješnija županija po izvlačenju EU sredstava, u energetskoj obnovi i u apsolutnim brojkama. - Paljak ističe kako Županija stalno radi na gradnji i obnovi škola kojih je bilo 28 u posljednje 4 godine.

Komentari