priopćenje za medije

ŽB Čakovec očitovala se o izlijevanju ljepila u oko dječaka

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.09.2022. 13:29

Zadnja izmjena: 02.09.2022. 13:43

Nakon medijskih napisa o neželjenom događaju od 15. kolovoza ove godine kad je pri zbrinjavanju ozljeda arkade desnog oka dječaku starom šest godina došlo do izlijevanja medicinskog Dermabond ljepila u oko dječaka, priopćenjem za medije javila se Županijska bolnica Čakovec.

Kako stoji u priopćenju, bolnica nije ignorirala pogrešku liječnice te poručuju kako je najbitnije da će dijete biti dobro.

- Izuzetno nam je drago da posljedica neće biti. Svjesni smo trauma koje je dijete prošlo i sad se samo možemo nadati da će se od njih brzo opraviti. Ne pravdamo liječnicu koja je odmah, u cilju sprečavanja takvih incidenata, upozorena na obvezu savjesnog i odgovornog obavljanja radnih zadataka - poručuju iz bolnice. 

Tvrde kako je prilikom obavljanja samog zahvata aplikacije Dermabond lijepila nije formirana fizička barijera kako se ljepilo ne bi razlijevalo prema oku što je dovelo do gore spomenutog neželjenog događaja. 

- Županijska bolnica Čakovec svakodnevno radi na podizanju standarda kvalitete i zbog toga će organizirati edukacije svojih djelatnika na OHBP-u o principima aplikacije Dermabond sredstva, kao i o prevenciji neželjenih događaja koji su, na žalost, mogući kao i kod svih drugih medicinskih postupaka - poručuju za kraj.

Komentari