problem radne snage

Zbog manjka radne snage, trgovci sve više suočeni s krađama

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.10.2019. 08:55

Zadnja izmjena: 30.10.2019. 09:00

Foto: Ilustracija

Izvor: hr.n1info.com

Prema pisanju portala mojposao,udruženje trgovine Hrvatske gospodarske komore (HGK) upozorilo je na manjak radne snage u toj djelatnosti kao i na sve veći problem krađa s kojima se susreću trgovci.

"Premda je trgovina jedan od najvećih poslodavaca u Hrvatskoj, 15,4 posto svih zaposlenih radi u djelatnosti trgovini, posljednjih godina, veliki broj trgovaca u suočava se s manjkom radne snage, posebno određenih vrsta zanimanja - prodavača, mesara, skladištara, vozača, blagajnika, pekara", rekla je direktorica sektora za trgovinu HGK Tomislava Ravlić, a prenosi portal moj posao.

Istaknula je i kako je problem manjka zaposlenih u trgovini sada prisutan tijekom cijele godine, zbog čega su trgovci pozdravili liberalizaciju zapošljavanja stranaca kojeg je donio novi zakonodavni okvir, ali i zapošljavanje studenata i umirovljenika. Trgovci se između ostalog sve češće susreću i sa problematikom krađa u trgovini, naglasio je predsjednik Udruženja trgovine HGK Ivica Katavić, dodavši kako je sve više onih organiziranih kradljivaca koji kradu visoko vrijednih proizvoda i dalje ih preprodaju na sivom tržištu.

 

Komentari