OBAVIJEST IZ POLICIJE

Ovog tjedna promjene u izdavanju osobnih iskaznica - evo detalja

Objavljeno: 28.07.2021. 11:50

Zadnja izmjena: 28.07.2021. 11:50

Foto: Ilustracija

Iz PU varaždinske obavještavaju kako, zbog prilagodbe proizvodnih sustava AKD-a, ovog petka građani neće moći podnijeti zahtjev za izdavanje osobnih iskaznica.

Od ponedjeljka, 2. kolovoza 2021. godine, zaprimaju se zahtjevi za izdavanje elektroničkih osobnih iskaznica 2. generacije koje će sadržavati i biometrijske identifikatore nositelja osobne iskaznice. Građanima je stoga omogućeno zaprimanje zahtjeva za izdavanje elektroničkih osobnih iskaznica 1. generacije najduže do sutra u 15 sati, dok u petak građani neće moći podnijeti zahtjev za izdavanje osobnih iskaznica, ali će ih moći preuzimati.

Isto tako, kako navode iz PU, zbog pojačanih gužvi, PU varaždinska organizirat će u subotu u vremenu od 8 do 14 sati uručenje izrađenih osobnih iskaznica, putovnica i vozačkih dozvola na upravnim poslovima PU varaždinske, te Policijskim postajama Ivanec, Novi Marof i Ludbreg.

U subotu se stoga neće zaprimati novi zahtjevi već isključivo izdavati osobni dokumenti. Izrađene isprave izdaju se na onoj lokaciji na kojoj je podnijet zahtjev, a potrebno je ponijeti potvrdu o podnijetom zahtjevu i staru osobnu iskaznicu/putovnicu.

Komentari