etv studio

eTV - Grđan: Čehok želi sakriti interese koji se kriju iza najavljenog bojkota Vijeća

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.04.2022. 12:44

Zadnja izmjena: 12.04.2022. 12:51

Predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan gostovala je danas u eTV studiju, gdje se osvrnula i na prozvike te pozive na ostavku od strane NL Ivana Čehoka.

Podsjetimo, NL Ivana Čehoka najavila je bojkot sjednica dok Grđan ne podnese ostavku, jer je, kako tvrde, Grad oštećen time što je poništena odlukka o raspisivanju javnog natječaja za poljoprivredno zemljište koje koristi PPP Cafuk. Zdravka Grđan, kako je rekla, ostavku ne misli podnijeti, a u cijeloj situaciji PPP Cafuk vidi kao kolateralnu žrtvu.

- Suština stvari je u tome da ovdje nije riječ o o poljoprivrednom, već građevinskom zemljištu s poljoprivrednom namjenom. Na takvo zemljište se ne primjenjuje zakonski okvir poljoprivrednog zemljišta, što znaju i oni koji tvrde suprotno, a važno je da znaju i grđani. U cijeloj ovoj priči je kolateralna žrtva jedna vrijedna, cijenjena, radišna i poštovana obitelj poljoprivrednika, obitelj Cafuk kojoj se na protuzakonit način pokušavaju oteti sredstva za proizvodnju i podmetnuti da su oni neplatište - rekla je Grđan.

'Avar proziva, a on je bio zadužen za to'

Kako bi potkrijepila svoje riječi, Grđan je sa sobom je donijela i pisani dokument Državne agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju kojim se, kako ističe Grđan, potvrđuje da obitelj Cafuk nema dugovanja. 

- Interesantno je da nas Avar proziva, a upravo je on bio zamjenik gradonačelnika i zadužen za to i za dio samog gospdarstva - rekla je.

Zaključno, navela je kako smatra da je "u pozadini svega nešto drugo".

- Mi dobro znamo za odnos gospodina Čehoka i Patafte, a znamo da nam na sljedećoj sjednici slijedi nagodba između Grada Varaždina i Patafte i mislim da se ne treba skrivati iza nečijih imena i govoriti da se neće doći na sjednicu, a znamo što slijedi i što je ključno - završila je Grđan.

 

Komentari