Besplatna akcija

Želite li provjeriti je li sve u redu s vozilom prije zime, evo detalja

Objavljeno: 19.11.2023. 18:00

Zadnja izmjena: 19.11.2023. 18:04

Foto: Slika iz arhive

Idućega tjedna, od ponedjeljka do petka provest će se preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom "Dani tehničke ispravnosti vozila" u svim stanicama za tehnički pregled vozila u Hrvatskoj, najavljuju iz Policijske uprave Varaždinske.

Akcija je prvenstveno usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede, cilj je preventivni, a kontrolirat će se opće stanje, kočnice, donji postroj vozila, ispušni plinovi i svjetlosna signalizacija. Pregled vozila obavlja se besplatno za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se pojave na pregledu sa zamolbom da se njihovo vozilo pregleda i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost. 

Iz PU varaždinske naglašavaju da neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis. Prvih 10.000 vozača koji budu sudjelovali u akciji, bit će nagrađeni prigodnim poklonima.

Komentari