energetska obnova

Energetski obnovljene zgrade Službe za plućne bolesti i TBC Klenovnik

Objavljeno: 11.05.2021. 14:00

Zadnja izmjena: 11.05.2021. 14:53

Danas je u Klenovniku održana završna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade paviljon, ležaona i laboratorij Službe za plućne bolesti i TBC, Opće bolnice Varaždin“.

Župan Radimir Čačić je naglasio kako županija ulaže znatna financijska sredstva u razvoj zdravstvenog sustava na svome području pa su tako u Općoj bolnici Varaždin u koju spadaju i službe u Klenovniku i Novome Marofu realizirani i u pripremi veliki broj projekata u vrijednosti od čak 715,4 milijuna kuna.

- Zadovoljstvo je danas biti ovdje, poglavito nakon izvješća Otvorenog proračuna Hrvatske zajednice županija po kojem je naša županija ponovno vodeća u Hrvatskoj po povlačenju EU sredstava što nije nimalo jednostavno. Ovdje u Klenovniku imamo jednu bolnicu za koju je postojala namjera da prestane postojati. Time bi se ugasio i život ove općine. Mnogi mještani ove općine su upravo zaposleni u ovoj bolnici. Dobronamjernim i kvalitetnim pristupom resornog Ministarstva dobili smo suglasnost da ova lokacija bude Respiracijski centar na razini Hrvatske. Upravo je ova kriza s koronom pokazala da je to nužno i potrebno.  Svjesni smo da nakon završetka pandemije slijedi post-covid rehabilitacija - rekao je Čačić.

Konferenciji je, uz župana Čačića, prisustvovao i državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić, zamjenik župana Robert Vugrin, zamjenica direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost mr.sc. Alenka Košiša Čičin-Šain, načelnik Općine Klenovnik Mladen Blaško, ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić,predsjednik Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin Zlatko Koračević, voditelj Službe za plućne bolesti i TBC Klenovnik Andrija Golub, ravnatelji zdravstvenih ustanova te drugi uzvanici.

Komentari