potvrdio gradonačelnik bilić

U Ludbregu kreće izgradnja velikog trgovačkog centra

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.12.2020. 10:37

Zadnja izmjena: 10.12.2020. 10:47

Foto: arhiva

Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić potvrdio nam je danas da će se u gradu raditi novi trgovački centar, a investitor je tvrtka ENS u vlasništvu Zlatka Canjuge. Ponudu za kupnju zemljišta u gradskom vlasništvu potvrdio je i Gradsko vijeće.

Radi se o parceli između trgovačkog centra (Spara) i ludbreškog svetišta, a planira se zapošljavanje 40-tak radnika. Još uvijek nije poznato koji će sadržaji biti dostupni građanima u novom trgovačkom centru, a prema riječima Dubravka Bilića, gradnja novog centra proizašlo je iz toga što su ''investitori prepoznali Ludbreg kao jaku sredinu u kojoj mogu ulagati u novi sadržaj''.

- Grad je puno uložio u poduzetničku infrastrukturu, nemamo više slobodnih mjesta, niti puno slobodnih radnih mjesta, odnosno ljudi koji bi raditi. Ukoliko se pojavi interes za takvom investicijom, mi ćemo reagirati - odgovora Bilić na prozivke da gradu ne treba još jedan trgovački centar, već tvornica.

Kako napominje, grad se ravnomjerno razvija u svim aspektima, a za sljedeću godinu u planu je izradnja solarne elektrane. Podsjetimo, radi se o privatnoj investicij tvrtke Bomark Pak vrijednoj 44 milijuna kuna, a trebala bi se izgraditi najveća pojedinačna solarna elektrana u Hrvatskoj s čak 18.200 solarnih panela.

Komentari