osoba godine

Zlatko Dalić će u Varaždinu primiti priznanje Udruge hrvatskih branitelja

Objavljeno: 24.01.2023. 11:32

Zadnja izmjena: 24.01.2023. 11:32

U četvrtak, 2. veljače u Palači Varaždinske županije u Varaždinu, u 18 sati, svečano će biti uručeno priznanje „Osoba godine 2022.“, izborniku hrvatske nogometne reprezentacije - Zlatku Daliću.

Priznanje dodjeljuje Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91., u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata.

Za ovu odluku glasovao je iznimno veliki broj predstavnika braniteljskih udruga, tim prije jer je Dalić zajedno sa hrvatskim reprezentativcima pokazao i dokazao kako se igra i bori za Domovinu i kako se s ponosom diljem svijeta nosi hrvatski dres.

- Hrvatske branitelje i stradalnike podsjetio je i na početke stvaranja hrvatske države, kad smo zajedno bili kao jedan, i kad smo pobijedili i one koji su bili puno jači od nas, kao što je to na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru učinila hrvatska nogometna vrsta, pod njegovim vodstvom - područuju iz Udruge.

Inače, dosad su branitelji „Osobom godine“ proglasili: Đuru Glogoškog, predsjednika Udruge 100 % HRVI I. skupine, generala Mladena Markača, nogometnu legendu Luku Modrića, bivšu predsjednicu RH Kolindu Grabar Kitarović i generala i ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda.

 

Komentari