slučaj u stomatološkoj ordinaciji

Poznati ludbreški zubar i njegov sin progovorili o optužbama za ''nadriliječništvo''

Kako smo već izvijestili, PU Varaždinska putem priopćenja za medije obavijestila je o slučaju koji se dogodio u stomatološkoj ordinaciji u Ludbregu gdje je 45-godišnjakinja prijavila kazneno djelo ''Nadrilječništva''.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.06.2020. 08:54

Zadnja izmjena: 26.06.2020. 08:58

Kako smo već izvijestili, PU Varaždinska putem priopćenja za medije obavijestila je o slučaju koji se dogodio u stomatološkoj ordinaciji u Ludbregu gdje je 45-godišnjakinja prijavila kazneno djelo ''Nadrilječništva''.

Radi se naime o stomatološkoj ordinaciji dr. Branka Ošpuha, a prema prijavi, navedena je od 12. do 18. lipnja, dolazila u ordinaciju, gdje je s muškarcem za kojeg je mislila da je vlasnik ordinacije dogovorila izradu zubnih implantata za iznos od više tisuća kuna. Navedeni je muškarac sin dr. Ošpuha, inače apsolvent na stomatološkom fakultetu.

Kako je dalje izvijestila policija, on joj je izradio implantate, koji joj nakon ugradnje prema izgledu i namjeni uopće nisu odgovarali te joj je novac vraćen nakon ponovnog dolaska u ordinaciju. No, nakon što je žena shvatila da je njezin ''stomatolog'' zapravo sin vlasnika ordinacije, podnijela je kaznenu prijavu, a prema informacijama koje smo dobili od PU Varaždinske, nakon pregleda u poliklinici, utvrđeno da je uslijed nestručnog obavljanja posla došlo do ozbiljnih povreda zubi i zubnog mesa te bi je prema predračunu iste poliklinike, izrada novih implantata koštala oko 19 000 kuna.

''Ne radi se o nadrilječništvu''

Razgovarali smo s članovima obitelji Ošpuh koji poručuju da im je žao zbog svega što se dogodilo, no kako se u ovom slučaju ne radi o ''nadrilječništvu'' te kako nije istina da su navedenoj ženi bili ugrađeni implantati, jer kako tvrdi dr. Ošpuh, oni to u ordinaciji uopće ne rade. - Ovdje se radi o ugradnji mosta. Ja sam joj se ispričao, ponudio da popravim situaciju bez ikakve naknade, htio sam platiti i privremenu krunicu koju je dobila, no ona je sve odbila - rekao nam je dr. Ošpuh koji je inače bio u bolnici kada se dogodila cijela situacija. 

Iz Srbije gdje studira javio se i sin dr. Ošpuha, Matija Ošpuh koji je u izjavi za naš portal rekao kako je žena bila upoznata sa činjenicom da on još uvijek nema formalno dozvolu za obavljanje navedenih usluga, ali je i ponovio da u pitanju nisu bili implantati već samo ''metalno - keramički most'' te kako je navedena pristala na trajno fiksiranje mosta nakon probe. - Tokom istog dana, gospođa je ponovo došla u ordinaciju nezadovoljna jer se ne može priviknuti na novo stanje u ustima. Prezentirao sam joj da za svaki protetski rad postoji period adaptacije na isti, no gospođa je inzistirala na uklanjanju "mosta", te sam joj tu želju i uvažio. Žao mi je u prvom redu što je gospođa ostala nezadovoljna pruženom uslugom. Jednako tako žalim zbog upuštanja u rad za koji još službeno nisam licenciran te ću snositi posljedice za isti. Izražavam žaljenje i svojoj obitelji, a posebno bolesnom ocu zbog neugodnosti koje su prenijeli svi relevantni portali u RH - rekao je Matija. 

 

Komentari