obilazak radova

Foto - Župan u pratnji načelnika obišao radove u Sračincu, Petrijancu i Cestici vrijedne šest milijuna kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.02.2022. 14:54

Zadnja izmjena: 17.02.2022. 16:28

Predstavnici Varaždinske županije i ŽUC- danas su sa načelnicima obišli radove koji se izvode na područjima Općina Sračinec, Petrijanec i Cestica, a vezani su uz projekt alomeracije.

Ukupna vrijednost radova na tri lokacije je više od šest milijuna kuna, a župan Anđelko Stričak naglasio je kako se na području Varaždinske županije trenutačno odvijaju radovi na šest gradilišta.

- Naša Županijska uprava za ceste vodi brigu o malo manje od tisuću kilometara ceste, a to je udaljenost kao od Varaždina do Rima za što se na godišnjoj razini izdvaja oko 60 milijuna kuna sredstava, dok od toga jedna trećina otpada na ljetno i zimsko održavanje. Ceste održavamo u suradnji s općinama i gradovima, državnim i komunalnim tvrtkama i uvijek planiramo da se ti radovi izvode nakon što oni odrade svoje zahtjeve bez obzira da li se radi o aglomeraciji, novom vodovodu, postavljanju električnih kabela, plinskih mreža ili sličnih radova – rekao je župan.

Prema najvama ravnatelja ŽUC-a Tomislava Osonjačkog, počinje se i sa uređenjem prometnica u Vidovcu, Novom Marofu i Varaždinskim Toplicama. 

- ŽUC uskoro kreće s radovima na području Vidovca, Novog Marofa i Varaždinskih Toplica, cilj nam je da se su svim općinama i gradovima radi ravnomjerno- rekao je Osonjački.

Komentari