nova savjetnica župana

Zdravka Grđan nova savjetnica župana za pripremu razvojnih i projektnih strategija u društvenoj djelatnosti

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.11.2020. 14:23

Zadnja izmjena: 06.11.2020. 15:20

Župan Radimir Čačić je Zdravku Grđan, prof. pedagogije i prof. njemačkog jezika i književnosti te ravnateljicu Druge gimnazije Varaždin, imenovao svojom savjetnicom za pripremu razvojnih i projektnih strategija u društvenoj djelatnosti.

Zdravka Grđan je ravnateljica Druge gimnazije Varaždin u trećem mandatu, a prva je ravnateljica u Varaždinskoj županiji i zasad jedna od svega tri u Hrvatskoj koju su Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za odgoj i obrazovanje RH promovirali u zvanje ravnatelj – mentor. Iza nje su konkretni rezultati rada i veliko iskustvo u vođenju obrazovnih i infrastrukturnih projekata.

- Varaždinska županija dosad ni na kakav način nije pokrivala područje kulture na regionalnoj razini, no sada imamo šansu to promijeniti jer od sljedeće godine kreće novi EU proračun u kojem Hrvatska na raspolaganju ima 22 milijarde eura. Da bismo bili spremni reagirati na sve natječaje, važno je povezati strategije i konkretne projekte ukupnih društvenih djelatnosti, prije svega kulture i obrazovanja. Zdravka Grđan je od 2013. godine menadžerica za izradu i provedbu EU projekata, 2018. je završila Diplomatsku akademiju, stručni diplomatski studij Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, a godinu dana kasnije i UN Akademiju. Jedna je od samo tri osobe u Hrvatskoj koja ima titulu ravnatelj – mentor, pred završetkom je doktorskog studija, a osim što je vrlo uspješna ravnateljica Druge gimnazije Varaždin, voditeljica je Županijskog stručnog vijeća Varaždinske županije za srednje škole iz Građanskog odgoja i obrazovanja, kao i Centra izvrsnosti za nacionalnu povijest. Funkciju savjetnice obavljat će volonterski – istaknuo je župan Radimir Čačić.

''Ključno je pratiti europske standarde''

- Zahvaljujem županu Čačiću što je prepoznao moj rad i što mi je ukazao povjerenje. Od 2010. godine vodim Drugu gimnaziju Varaždin, a cjeloživotno obrazovanje je imperativ u današnje vrijeme i razlog svih mojih dodatnih edukacija. Nakon što smo 2013. godine ušli u Europsku uniju, ključno je pratiti europske standarde. Pred nama je novi EU višegodišnji financijski okvir, kao i nova situacija zbog pandemije konoronavirusa. Koliko su nam to prepreke, ujedno su izazovi da pokušamo napraviti više i bolje. Moj zadatak će biti priprema razvojnih i projektnih strategija u društvenoj djelatnosti s ciljem primarnog podizanja standarda, a isto je tako važno i ključno podizanje učinkovitosti, po čemu sam poznata – rekla je Zdravka Grđan. 

Savjetnica župana obavljat će poslove koordinacije i suradnje s međunarodnim institucijama i regijama, županijama, gradovima i općinama, vezano uz pripremu projekata obrazovne diplomacije, kao i pripremu, izradu i praćenje projekta implementacije interkulturalne platforme za obrazovne institucije Varaždinske županije. Usklađivat će obveze nositelja i suradnika na projektima s ciljem njihove uspješne realizacije te redovito će izvještavati župana o napretku projekata, eventualnim preprekama i problemima u provedbi te predlagati mjere za njihovo rješavanje.

Komentari