Generalni direktor Hrvatskih voda, Zoran Đuroković potpisao je sa županima, gradonačelnicima i načelnicima 60 ugovora o sufinanciranju sanacije klizišta koja obuhvaćaju 112 od 137 klizišta ukupne vrijednosti 54,9 milijuna kuna od čega 32,4 milijuna kuna sufinanciraju Hrvatske vode.

Ugovor za sanaciju klizišta koja su pod nadležnošću Županijske uprave za ceste Varaždinske županije u vrijednosti 4,2 milijuna kuna potpisao župan Radimir Čačić koji ujedno obnaša dužnost zamjenika predsjednika Upravnog vijeća Hrvatskih voda.

- Danas smo ovdje potpisali ugovore s kojima su nam dodijeljena sredstva za sanaciju klizišta na području Varaždinske županije, a koja se nalaze pod nadležnošću Županijske uprave za ceste. Ovo je veliki doprinos sanaciji klizišta na području naše Županije. Županijska uprava za ceste trenutno izvodi radove na sedam klizišta i vjerujem da će joj ova sredstva pomoći u njihovoj sanaciji. -  naglasio je Čačić.

Hrvatske vode sufinanciraju troškove sanacije klizišta i odrona nastalih djelovanjem erozija i bujica kojima je ugrožena javna infrastruktura županijskih cesta i nerazvrstanih cesta, a udio u sufinanciranju određen je prema indeksu razvijenosti. S jedinicama lokalne samouprave potpisano je 47 ugovora kojima se sufinancira 96 klizišta ukupne vrijednosti 40,1 milijuna kuna od čega Hrvatske vode sufinanciraju 24,3 milijuna kuna, ovisno o stupnju razvijenosti JLS-a.

Realizacija investicija provest će se putem ugovora o sufinanciranju s Jedinice područne (regionalne) samouprave za klizišta na županijskim cestama i jedinicama lokalne uprave i samouprave za klizišta na nerazvrstanim cestama.

 

Komentari

02.07.2019. 18:24h Zadnja izmjena: 02.07.2019. 18:26