sastanak s premijerom

Župan Čačić upozorio: Hrvatska preuzela mjesto najugroženije u EU među zemljama s više od milijun stanovnika

Varaždinska županija

Objavljeno: 24.11.2020. 14:52

Zadnja izmjena: 24.11.2020. 14:54

Kakva je aktualna situacija sa širenjem zaraze virusom SARS-Co2 po pojedinim hrvatskim županijama i koje bi nove epidemiološke mjere trebalo uvesti, bila je glavna tema video sastanka predsjednika Vlade Andreja Plenkovića sa županima, članovima Vlade, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice županija u utorak, 24. studenoga.

Raspravljajući o zaštiti građana, smanjivanju intenziteta širenja zaraze te stabilnosti zdravstvenog sustava, župan Radimir Čačić ponovo je upozorio na ozbiljnost situacije.

- Broj novozaraženih unutar 7 dana u Varaždinskoj županiji na 100.000 stanovnika je porastao na 1.060, što je i dalje najviša vrijednost među svim europskim regijama. Hrvatska je danas preuzela mjesto najugroženije zemlje u Europskoj uniji među zemljama s više od milijun stanovnika te i dalje imamo najveći rast u EU – rekao je župan Čačić te ukazao na pojavu neodgovornosti od strane političkih predstavnika i vladajućih usprkos činjenici da epidemiološke mjere donosi Nacionalni stožer za civilnu zaštitu.

Zaključak premijera Plenkovića je da će se hitno ići s novim paketom mjera, koje je bolje uvesti sada nego da se Hrvatska dovede u situaciju da više nema mogućnosti suzbijanja zaraze. Premijer je također pozvao sve župane da svojim autoritetom „jasnije i glasnije upozore na flagrantnu nedisciplinu i utječu na odgovornost“.

Komentari